Nieuws

Slagerij Mieras in Wemeldinge: de ambachtelijke versspecialist!

Persbericht Zeeuwze.nl, 21 september 2017




Vakwedstrijden

Tijdens de Internationale Vakwedstrijden, georganiseerd door de Stichting Slavakto, zijn diverse producten door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op diverse punten.

  ✔ Uiterlijk aanzien, vorm en kleur

  ✔ Aanzien snijvlak en structuur

  ✔ Geur en smaak

  ✔ Consistentie


De jury stelde vast dat onderstaande producten van uitstekende kwaliteit waren.

  • Met ster
  • Ei-beenhamsalade
  •  Coburger ham

  • Goud
  •  Gebraden gehakt
  •  Boerenleverworst
  •  Frikandellen
  •  Gegrilde metworst 
  • Eiersalade
  • Sparerib




Welke slager maakt het beste Zeeuwse spek


Persbericht

Er staat een trofee klaar voor de slager die het lekkerste Zeeuws spek vervaardigt. Zeeuwse slagers kunnen zich nog inschrijven. Tot nu toe hebben zich acht slagers aangemeld voor de spekcompetitie. Het Zeeuws spek wordt gekeurd door een vakjury. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat maakt de winnaar 13 oktober bekend tijdens de bijeenkomst 'Zeeland werkt in food'. De Bat reikt ook de Zeeuws spek Trofee uit.

Wat is er Zeeuws aan Zeeuws spek?

Je kunt het in heel Nederland onder de naam kopen en toch is niet duidelijk wat er Zeeuws aan is aan Zeeuws spek. Komt het uit de VOC-tijd of is het pas veertig jaar oud? Daar zal niet snel antwoord op komen, maar wel op de vraag wie het lekkerste Zeeuws spek maakt. 13 oktober wordt dat bekendgemaakt. Slagers kunnen zich nog een week inschrijven voor deze spekwedstrijd. Slagerij Mieras in Wemeldinge, waar Mark Staal werkt, doet in ieder geval mee.




Ontdek de smaak van de ambachtelijke slager

Bloesem Magazine

Eduard Mieras is een man met boodschap, een slager met een verhaal. Als geen ander kent hij de smaak van een mooi stuk vlees, van lokale dieren, ambachtelijk geslacht. “Ons vlees is niet te vergelijken met het vlees uit de supermarkt. Niet qua smaak, niet qua dierenwelzijn en zelfs niet qua prijs. Want anders dan veel mensen denken, is de ambachtelijke slager niet duur. Integendeel, juist door onze bescheiden omvang en de korte lijnen naar de boer, zijn onze prijzen vaak verrassend laag.”

Slagerij Mieras is een slager waar ambacht ook nog echt ambacht is. Een ambachtelijke slager die zelf nog slacht, wordt hoe langer hoe meer bijzonder. Mieras betreurt dat. Om die reden leidt hij twee leerlingen van slagersvakschool op. Precies zoals hij ook op heel jonge leeftijd door het vak werd gegrepen. “Wekelijks kiezen we de dieren zelf uit, gewoon hier, in de buurt. We slachten ze zelf en bereiden vervolgens alles zelf, ook de vleeswaren en worsten.”

Allergieën en gluten

Juist omdat Eduard alles zelf bereid, heeft hij de hand in de recepturen. “Steeds meer mensen kiezen voor bewust en verantwoord eten en een toenemend aantal kampt met glutenintolerantie en voedselallergieën. Om die reden heb ik Pure geïntroduceerd. Onder deze noemer verkopen we vlees en vleesproducten dievrij zijn van onder andere gluten, lactose, pinda’s en noten en 14 allergene stoffen die wettelijk verplicht zijn om te declareren. Bovendien, met het oog op het reduceren van onze zoutconsumptie, gebruik ik tot 20% minder zout. Een aantrekkelijk alternatief dus voor iedereen die gezond en bewust wil eten.”

Tijd voor BBQ

Nu de dagen weer langzaam gaan lengen en de zon zich steeds vaker laat zien, breekt ook het barbecueseizoen weer aan. Slagerij Mieras is hierop voorbereid met een aantrekkelijk assortiment. In de speciaal samengestelde barbecuepakketten zitten bovendien ook salades, sauzen en stokbrood. Sinds dit jaar zit er zelfs een gluten- en allergeenvrij vleespakket in het assortiment. “Bij grote groepen leveren we ook borden, bestek en natuurlijk de BBQ zelf. Kortom alles voor een geslaagd feest met familie, vrienden of buren.”

Bekijk het artikel >>


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.